Rosiane had vroeger een blauwe duitse dog, Parcifal genaamd. Nadien kwam ze in het bezit van een 13 maanden oude reu, Bruce, en nam ze nog een teefje, Kali, uit het asiel bij haar.
Ikzelf (Marc) kende de duitse dog wel van op de Hondenschool maar werd verliefd op dit ras toen ik Bruce en Kali beter leerde kennen. Bruce is in september 2005 op 4 jarige leeftijd overleden aan een maagtorsie en Kali heeft ons op 11 jarige leeftijd verlaten.

In 2006 waren we terug opzoek naar een reu, het zou een gele of gestroomde worden. Na wat speurwerk op het internet beslisten we eens een kijkje te gaan nemen in de kennel “de Chantorgue” te Ronse. Bij aankomst werden we zeer warm ontvangen door de eigenares en haar honden. We hadden vrij snel het gevoel dat hier de honden met veel liefde en passie verzorgd werden. Chantal,(eigenares van de kennel) vertelde ons ook dat er over enige tijd een teefje (Zimba ’t hof van Nejora) zou gedekt worden door Baron du Domaine de Kalkis. Na onderling overleg besloten we hieruit een reutje te reserveren. Op 25/07/2006 werd Francis de Chantorgue geboren samen met nog 1 broer en 2 zussen. Ongeveer 8 weken later waren wij er de trotse eigenaars van.
We hadden Chantal beloofd om regelmatig contact te houden zodat ze toch haar puppy wat kon volgen en ons kon bijstaan met goede raad ingeval er toch wat zou foutlopen.
Gelukkig zijn er geen noemenswaardige foutjes geweest maar is de vriendschap met Chantal sterker geworden.

Ergens in oktober 2009 belde Chantal ons op en vertelde ons dat het niet goed was met haar gezondheid, ze had enorm veel last van een chronische aandoening, en de dokters gaven haar de raad om haar honden weg te doen, zoniet kwam haar gezondheid enorm in gevaar.
Chantal vroeg ons of we niet geïnteresseerd waren om èèn van haar twee fokteven te adopteren. Hier moesten wij niet lang over nadenken en zo kwam op 11 november 2009 de 4 jaar oude harlekijn teef Evi du Domaine de Kalkis in ons bezit. Een maand later op 12 december 2009 zijn we ook de bijna 2 jarige teef Honey van de Boekterhof gaan halen.

We hadden een Godsgeschenk in huis gehaald. Overal waar we met Evi en Honey kwamen zei men steeds dat we schatten van honden hadden. Hier moesten we iets mee doen.We besloten om met beide honden gehoorzaamheidstraining te volgen in de hondenschool waar ikzelf instructeur ben. Thuis werd er ook veel gepraat over Chantal haar levenswerk kennel “de Chantorgue”; Ze had er zoveel jaren kennis en energie ingestoken en plots ging dit niet meer. Wij vonden dat die kennis niet verloren kon gaan, zo een prachtig levenswerk plots weg, neen, dat kon niet. Na goed te hebben nagedacht besloten we Chantal haar levenswerk verder te zetten, weliswaar in beperkte mate en met een persoonlijke toets. Ook hebben we Chantal gevraagd of zij bereid was ons bij te staan met goede raad, daar stemde ze onmiddellijk in toe.

En zo hebben we kennel “ Of Final Destination” opgestart.

 

Veel plezier,

Marc & Rosiane